Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Netradicinės pamokos – visada įdomu

Netradicinės pamokos – visada įdomu

Gegužės 19 dieną 5a ir 5b klasių mokiniai dalyvavo nuotolinėje literatūrinėje edukacijoje su knygos „Didžioji būtybių knyga“ autore Kotryna Zyle. Virtualaus susitikimo metu rašytoja vaikams pasakojo apie senąjį lietuvių tikėjimą, atskleidė, kad kiekviena svarbi žmogaus gyvenimo sritis turėjo po ją saugančią būtybę, deivę ar dievaitį. Mokiniai diskutavo, ką mitologija pasakoja apie tuometinių žmonių baimes ir įpročius. Aptarė, ką mitinės būtybės, pagal kiekvienai iš jų būdingas savybes, galėtų veikti šiais laikais. Vaikams buvo įdomi ir  knygų kūrimo užkulisių istorija – nuotaikingas skaidrių pristatymas atkleidė knygos iliustracijų gimimo procesą, išdavė,  kokias „slaptas žinutes“ dailininkai palieka savo piešiniuose ir kas iš tiesų pozavo mitinių būtybių portretams. Viso susitikimo metu rašytoja aktyviai bendravo su auditorija, o žaisminga viktorina parodė, kad penktokai atidžiai klausėsi ir įsiminė mitinių būtybių savybes.

O 7a ir 7b klasių mokiniai mokėsi Dramos laboratorijoje „Jei būčiau personažas arba autorius“. Renginio metu kartu su aktoriais skaitė lietuvių ir užsienio autorių trumpuosius dramos kūrinius, analizavo jų personažus, o galiausiai – aptarė pjesės autoriaus, kaip menininko, pasirinkimus.

 

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content