Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Bičių vaško žvakių gamybos dirbtuvės, pasitelkiant matematinius skaičiavimus

Kretingos Simono Daukanto progimnazijoje apsilankė skirtingų sričių atstovų – Archimedo, Aganetha Dyck ir bičių dvasios. Koridoriai pakvipo nosis riečiančiu bičių vašku, sukeliančiu kiekvienam skirtingas neuroasociacijas.
Smalsieji šeštokai pasiryžo išnarplioti šio kvapo atsiradimo priežastis, paskirtį, jo panaudojimo galimybes. Tyrinėjo sąvokas ,,draugiškas aplinkai naudojimas” ir ,,vartojimas”, apie kurias supažindino menininkės Aganetha Dyck darbai – žmonių skulptūrėlės, kurtos bendradarbiaujant su bitėmis. Jos kūryba siekiama perduoti žinutę: ,,žmonės turi prisiminti, jog jie yra dalis visumos, o ne atskirti nuo jos”.
Norint plačiau suprasti šį pasaulį, verta išmanyti cheminius, biologinius ir fizikinius procesus. Taigi, šeštokai ėjo gilyn – tyrė bičių vaško turinį, tūrį, tankį atlikdami matematinius skaičiavimus. O norint patiems imtis kūrybinio veiksmo pasigaminant žvakę, taip pat buvo paskaičiuota kiek gramų reiktų panaudoti vaško, kad užtektų visiems norintiems sukurti po žvakę iš turimos žaliavos.
Šeštokai kibo į darbus: kaitino vašką, įmaišė turkio, chaki ir melsvos spalvos pigmento, liejo lakštus, minkė ir sulipdė iš vaško vienetines bičių vaško žvakes. Uždegę uždainavo, o jų giesmę nutraukė skambutis, kviečiantis toliau tęsti pradėtą mokymąsi matematikos pamokoje.
Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content