Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Tarpdalykinės integracijos  projektinių darbų pristatymas

Tarpdalykinės integracijos projektinių darbų pristatymas

Birželio 21 dieną progimnazijos 5-8 klasių mokiniai pristatė  projektinius darbus, kuriuos vykdė visus metus. Į projektinę veiklą įsijungė  311 mokinių ir 16 mokytojų. Projektų pristatymą organizavo mokytojos D. Beivydienė ir R. Katkuvienė.

Šių metų projektinių darbų tematika ir atlikimo technika labai įvairi. 6a klasės mokiniai atliko tiriamąjį projektą „Gatvių užterštumas anglies monoksidu“ (vadovė N. Andriuškytė). Jie skaičiavo pravažiuojančių Palangos gatve mašinų skaičių, nustatė didelį užterštumą ir pasiūlė taršos mažinimo priemones–pakeles apsodinti medžiais, važinėti viešuoju transportu arba dviračiais. Septintokai pristatė projektą „Duomenų rinkimas ir vaizdavimas“ (vadovas S. Bambalas), o aštuntokai–„Jūros bangų energija – galimybės ir pasiekimai Lietuvoje“ (vadovas P. Paulikas). 7-8 klasių mokiniai supažindino su lietuvių mitologinėmis būtybėmis, kalendorinėmis šventėmis, tradicijomis, medžiais ne tik lietuvių, bet ir anglų, rusų kalbomis („Senovės lietuvių deivės ir dievai“, vadovė S. Dirmeitienė), „Lithuanian National Tradicions“, vadovė A. Bukauskienė), „Lietuvių kalendorinės šventės“, vadovė L.Venclovienė), „Mano herbariumas. Medžiai ir krūmai“, vadovė J. Kiršanskienė). Kalbinį tyrimą atliko 7a klasės mokiniai („Jaustukai ir ištiktukai vokiečių ir lietuvių kalbose“, vadovės Vida Garjonienė, Regina Katkuvienė). Pristatymus paįvairino aštuntokių projektas  „Kaip garsūs pasaulio ir Lietuvos muzikantai pasiekė aukštumas“ (vadovė D. Beivydienė). Skambėjo merginoms patinkančių garsiausių Lietuvos ir pasaulio dainininkų įrašai, aptartas jų kelias į šlovę. Sudomino šeštokų sukurtas „Keraminis reljefinis paveikslas – Pelėda medyje“ (vadovė L. Nikartienė). O viską, ką sužinojo apie paukščius, papasakojo 6b klasės mokiniai, pristatydami projektą „Paukščiai, kurie gyvena šalia mūsų: dažniausiai stebimos paukščių rūšys“ (vadovai: Gražina Žiliūtė, Regina Katkuvienė, Vainius  Stanevičius, Nijolė Andriuškytė). Didžiausią išliekamąją vertę šiais metais sukūrė 5a klasės mokiniai, kurie lietuvių kalbos kabineto sieną papuošė keraminiu Lietuvišku kalendoriumi („Lietuviškas kalendorius“, vadovai S. Dirmeitienė, L. Nikartienė, Ž. Sabaliauskaitė, J. Lingys). Pristatydami savo kūrinį vaikai atskleidė, ko išmoko per etninės kultūros pamokas, apibūdino kiekvieną mėnesį. Aptardamos atliktus projektinius darbus progimnazijos direktorė S. Jonaitienė ir pavaduotoja V. Garjonienė džiaugėsi mokinių gebėjimu dirbti komandoje, tyrinėti, kurti, pristatyti savo darbus, nes vykdyti projektus yra ne tik įdomu, bet ir daug laiko, susikaupimo reikalaujanti veikla.

 

 

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content