Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Daukantiečių ugdymo diena „Mąstyk ir veik“

Daukantiečių ugdymo diena „Mąstyk ir veik“

Kiekvienais metais, kai ruduo išbarsto margaspalvius lapus,  minime Simono Daukanto, kurio vardu pavadinta mūsų progimnazija, gimimo dieną. Prisimename, kuo šis žmogus ir mums, ir visai Lietuvai  yra  svarbus.
Iš pat ryto mokiniai peržiūrėjo pateiktis apie Simoną Daukantą ir dalyvavo viktorinoje. Po to prasidėjo 5–8 klasių mokinių varžytuvės. Mokiniai varžėsi asmeninėse ir komandinėse rungtyse bei estafetėse. Komandoms buvo iškelti šie  uždaviniai: numesti  toliau, traukti stipriau, bėgti vikriau, pataikyti daugiau. Daugiausiai bulvių į krepšį įmetė 5b klasės mergaičių ir 7b klasės berniukų komandos. Į krepšelį įkrito po 7 bulves, tai – geriausias komandinis rezultatas. Visoms komandoms teko kartoti užduotis, nes nepavyko vikriai pereiti per „lieptelį“ prasilenkiant, nepavyko „pasodinti“ bulvės iš pirmo karto. Šios užduotys reikalauja susikaupimo ir bendradarbiavimo komandoje. „Kaladės“ metimo rungtyje varžėsi merginos ir vaikinai. Tai jėgos reikalaujanti rungtis. Nugalėtoju tapo 8a mokinys Dominykas Benetis (rezultatas 415 cm). Buvo įdomu stebėti vaikinų veidus 7b klasėje, kai Austėjos Beniušytės sviesta „kaladė“ nulėkė 331 cm. Šis rezultatas tapo geriausiu ne tik tarp merginų, bet ir 7b klasėje. Tradicinė ir visų pamėgta komandinė rungtis – virvės traukimas. Daugiausiai teigiamų emocijų patyrė 7a klasės komandos. Išsiskyrė draugiškai,  lygiosiomis po dviejų bandymų. Teisinga būtų buvę išsiaiškinti nugalėtojų komandą, bet gera emocija ir draugystė buvo svarbiau už taisykles. Taip varžydamiesi mokiniai tapo vikresni, stipresni, taiklesni.

Ugdymo dienų veiklose mokomės kultūringo ir garbingo elgesio, bendravimo ir bendradarbiavimo.

 

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content