Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Netradicinio ugdymo diena „Kaip pasiekti svajonę“

Netradicinio ugdymo diena „Kaip pasiekti svajonę“

Birželio 9 dieną Simono Daukanto progimnazijos mokinių taryba organizavo 5–8 klasių netradicinio ugdymo dieną „Kaip pasiekti svajonę“. Renginį vedė 8a klasės mokinė Dominyka Gudauskaitė. Veikla prasidėjo aktyvia mokinių diskusija „Kas yra svajonė“ ir žinomų, daug gyvenime pasiekusių asmenybių pristatymu. Didžiausio susidomėjimo sulaukė susitikimas su Žygimantu Urbiečiu–dar labai jaunu, bet jau garsiu žmogumi. Jis papasakojo savo gyvenimo istoriją, kaip svajonę  tapti labai geru profesionaliu sportininku sužlugdė patirta trauma. Pasidalijo patirtimi, nuo ko pradėti, norint būti sėkmingu žmogumi. Pirmiausia kuo anksčiau gilintis į save, pažinti save– atpažinti savo stiprybes ir talentus. Antra, surasti jau daug pasiekusį žmogų ir mokytis iš jo. Išbandyti kuo daugiau skirtingų veiklų. Skaityti daug ir įvairių knygų. O svarbiausia– klausyti savo širdies ir intuicijos. Mokiniai ir mokytojai domėjosi, koks Žygimanto moto, rekomenduotinos knygos, ar svarbus diplomas, ateities svajonės, ką mano apie patyčias.

Po smagaus „Kahoot“ žaidimo, kuriame rungėsi ir mokytojai, visi dalyviai susirinko į refleksiją. Dėkojo Dominykai ir visai komandai už labai įdomų,  informatyvų, padedantį tobulėti renginį. Linkėjo sėkmingos veiklos ir kitose mokyklose. 8a klasės auklėtoja Sigita Dirmeitienė, kaip ir progimnazijos direktorė bei pavaduotoja, džiaugėsi išugdytais vaikų gebėjimais ir noru „išskleisti savo sparnus“.

 

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content