Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Konferencija „Ateities mokykla”

Konferencija „Ateities mokykla”

Kretingos rajono švietimo centras visos Kretingos švietimo bendruomenės vardu nori pasidžiaugti konferencija „Ateities mokykla“, nuotoliniu būdu įvykusia kovo 25 dieną. Už renginio idėją, jos įgyvendinimą, kokybišką, sklandų organizavimą, moderavimą, renginio vedimą, už galimybę „pažvelgti” į ateities mokyklą dėkojame Simono Daukanto progimnazijos direktorei Sigitai Jonaitienei bei direktoriaus pavaduotojai ugdymui Vidai Garjonienei. Taip pat dėkojame Simono Daukanto progimnazijos mokytojų komandai, įsitraukusiai į organizavimą ir visokeriopai talkinusiai ir padėjusiai įgyvendinti visus techninius sprendimus: muzikos mokytojai metodininkei Daivai Beivydienei, matematikos mokytojai metodininkei Nijolei Andriuškytei, informacinių technologijų mokytojai metodininkei Editai Miežetienei bei informacinių technologijų vyresniajam mokytojui Steponui Bambalui.

Konferencijos metu dalyviai išklausė net 28 pranešimus, kuriuos skaitė mokslininkai, švietimo specialistai, mokytojai. Pirmojoje konferencijos dalyje pasisakė Vytauto Didžiojo universiteto filosofijos mokslų daktaras, poetas, rašytojas Liutauras Degėsys, kuris skaitė pranešimą pavadinimu „Ateitis prasidėjo vakar, gal šiandien dar ne vėlu“; mokslų daktarė, švietimo ekspertė Eglė Pranckūnienė, skaičiusi pranešimą tema „Pasitikėjimas ateities mokykloje“; socialinio ir emocinio ugdymo, emocinio intelekto lektorė Loreta Kaltauskienė, kalbėjusi tema „Empatiškumas ir gebėjimas vaiką ugdyti kaip kūrėją“ ir „Renkuosi mokyti“ programos vadovė Agnė Motiejūnė, kuri kalbėjo tema „Įtraukusis ugdymas – inovacija dėl kiekvieno vaiko“. Antrosios ir trečiosios konferencjos dalies metu taip pat daug kalbėta itin šiuo metu švietimo bendruomenei aktualiomis temomis – apie socialinį, emocinį ugdymą, emocinio vaikų saugumo mokykloje užtikrinimą, empatiją, mokytojų ir tėvų santykio turtinimą, patyriminį mokymą, inovatyvias mokymo formas ir metodus, internetinių įrankių naudojimą pamokose. Pranešimus skaitė ne tik S. Daukanto progimnazijos mokytojai, bet ir mokytojai iš visos Lietuvos mokyklų: Klaipėdos, Raseinių, Gargždų, Kauno, Akmenės, Palangos, Šiaulių, Kretingalės, Vilniaus, o klausėsi per šimtą dalyvių.

 

Dar kartą džiaugiamės puikiu, naudingu, aktualiu renginiu, apžvelgusiu ateities mokyklos viziją nuo ankstyvosios vaikystės iki mokyklos baigimo etapo. Tikimės, kad konferencijos dalyviai papildė savo žinių bagažą puikiomis idėjomis, praktiniais patarimais bei teigiamomis mintimis, projektuojamomis į naują, dar kokybiškesnį ugdymą.

Daugiau skaitykite čia

 

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content