Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Pyragų diena Simono Daukanto progimnazijoje

Pyragų diena Simono Daukanto progimnazijoje

Lapkričio 6-ąją Simono Daukanto progimnazija pakvipo skaniausiais, su meile ir išradingumu keptais pyragais. Nuo pat ryto vestibiulyje būriavosi ikimokyklinukų, priešmokyklinukų ir pradinio ugdymo vaikų mamos ir močiutės, kurios dėliojo bandeles, keksiukus, pyragus ir pyragaičius.
Iniciatyvių tėvelių staigmena pavyko. Vaikučių akys spindėjo ir nuostaba, ir džiaugsmu. Juk jų artimiausi žmonės vaišino bendruomenę gardžiausiais saldėsiais. Ne vienas sakė: „Mano mamytė iškepė net tris pyragus“. Ne mažiau aktyvūs buvo ir 5-8 klasių mokinių tėveliai bei patys mokiniai. Vaikai jau iš vakaro ruošėsi šventei- kūrė staltiesėles, ant kurių jų mamos smagiai nusiteikusios išdėliojo gardėsius ir ragino pasivaišinti.
,,Nors buvo nerimo (visgi progimnazijoje 500 vaikų), Pyragų diena  pavyko“,- teigė iniciatyvių tėvų klubo pirmininkė Dalia Gudauskienė. Šia skania, spalvinga, šaunia idėja džiaugėsi ir kitos mamos. Jos sakė, kad negaila čia praleisto laiko, nes suteikė vaikams ir sau nepamirštamų laimės akimirkų. Be to, buvo surinkta apie 400 eurų mokyklos reikmėms.
Pakalbintos vaišingosios aštuntokės Simona, Austėja ir Monika pastebėjo, jog buvo gera žiūrėti į mažiukus, kurie kaip skruzdėliukai apspito stalus su skanumynais, vardino vaikus, kurie kepė pyragus kartu su mamomis, gyrė septintoko Ivano tortą. O Matas pareiškė, kad smagu matyti sočius ir laimingus vaikus bei besišypsančias mamas.
Pyragų dienos metu bendra veikla atvėrė visų širdis bendrystei, nuoširdumui, dėkingumui ir dalijimuisi.
Simono Daukanto progimnazijos jaunųjų žurnalistų būrelis

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content