Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Ar gali mokinių idėjos kurti bendruomeniškumą?

Ar gali mokinių idėjos kurti bendruomeniškumą?

Idėjos gali gimti visokios – įdomios arba ne. Kretingos Simono Daukanto progimnazijoje penktadienį turėjo vykti netradicinio ugdymo diena Kretingos mieste. Mes, tarybiečiai, norėjome, kad lytų ir visi liktume mokykloje. Lietus buvo mūsų šansas įgyvendinti kilusią idėją – suorganizuoti tokį renginį, kad visiems mokiniams būtų linksma ir gera būti mokykloje.
Penktadienį lijo! Po mokyklą pasklidę tarybiečiai iš visų išsiskyrė geltona ir balta apranga. Jie mokiniams išdalino spalvotas korteles ir taip visus suskirstė į 10 grupių. Tarybiečiai tapo tų grupių vadovai. Jiems buvo nauja patirtis – lyderiauti grupėse, kur susitiko skirtingų klasių mokiniai. Naujos komandos turėjo sugalvoti savo grupės pavadinimą, šūkį ir prisistatymą. Taisyklė –mobilųjį telefoną padėti į dėžutę – sulaužė „aš ir mano telefonas“ buvimą ir atvėrė duris naujoms pažintims, draugystei „aš ir draugai“.
Po darbo grupėse prasidėjo prisistatymai. Štai ir pamatėme, ko nebuvome matę. Progimnazijoje mokosi kūrybingi vaikai, nestokojantys gero humoro, savikritikos ir kūrybiškumo. Čia nuskambėjo „Jazminų žiedų“, „Rūdžių“, „Pomidorų“, „Agurkėlių“ „Gėlėtų vienaragių“, „Arabų gangsteriai“ ir kt. nepakartojami prisistatymai. Salė kvatojo, juokėsi, prunkštė nuo žodžių šmaikštumo.
Po prisistatymo visa mokyklos bendruomenė šoko bendrą šokį. Tingiai kilnojantys kojas gavo baudą – šokti „Ančiukų“ šokį. Visiems smagu prisiminti vaikystę ir suktis suktis ratu kartu.
Po bendrų šokių grupės turėjo sukurti savo šokius. Komandos dirbo greitai. Buvo svarbu per duotą laiką pasiskirstyti vaidmenimis ir sukurti išskirtinį šokį.
Šoko visa mokykla. Kai nėra rankoje telefono, į ją telpa draugo ranka! Štai bendruomeniškumas, štai komandos, štai šokiai iš pasaulinio lygio konkursų. Šokti visiems labai patiko. Visiems mokiniams buvo linksma ir gera būti mokykloje. Mokytojai neteko žado.
Ar gali keletas lyderiaujančių mokinių organizuoti pozityvią veiklą mokykloje? Ar gali jų idėjos kurti bendruomeniškumą? Ar gali vaikai laukti lietaus, kad tik liktų mokykloje? Gali!
Vaikai mokosi iš lyderiaujančių progimnazijos mokytojų. Vaikai mokosi iš kitų mokyklų. Šiam renginiui buvo panaudotos ir Kretingos rajono Vydmantų gimnazijos „Sniego gniūžtė“ komandos idėjos. Vaikai mokosi iš kitų mokinių.
Ačiū mokytojai Sigitai Dirmeitienei už pasitikėjimą tarybiečiais, už savarankiškumo ir kūrybiškumo skatinimą. Ačiū progimnazijos direktorei Sigitai Jonaitienei už pagyrimus ir palaikymą. Ir patį didžiausią ačiū sakau savo komandai – tarybiečiams – be kurių nebūtų ir renginio. Mūsų idėjos įdomios visiems!

Kretingos Simono Daukanto progimnazijos
mokinių savivaldos prezidentė
Dominyka Gudauskaitė

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content