Kretingos Simono Daukanto progimnazija

MISIJA: Teikti kokybišką ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir pagrindinį išsilavinimą (pagrindinio ugdymo pirmoji dalis), ugdyti mokinių bendrąsias kompetencijas saugioje ir sveikoje aplinkoje.

VIZIJA: Moderni, besimokanti, atvira kaitai mokykla, kurioje saugu ir gera mokytis, dirbti ir kurti.

Adresas

Palangos g. 25, LT-97122 Kretinga

Susisiekite telefonu

+370 (626) 03480

Elektroninis paštas

info@kdp.lt

Tegu visus metus mus lydi šypsena ir staigmenos

Tegu visus metus mus lydi šypsena ir staigmenos

Rugsėjo skambutis sukvietė į progimnaziją per 440 priešmokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo mokinių bei dviejų ikimokyklinio ugdymo grupių vaikus.
Juos pasitiko Madikė (septintokė Dominyka) iš Šypsenos planetos ir mūsų planetos gyventojas Justas. Pasveikino progimnazijos direktorė Sigita Jonaitienė. O skambus mokyklinis varpelis pakvietė visus į pirmąją šiais mokslo metais pamoką–Taikos ir Gerumo pamoką.
Antroji mokslo metų diena prasidėjo staigmena–JUDRUMO koridoriaus „Daukanto keliu“ atidarymu. Direktorės pavaduotojos Vidos Garjonienės iniciatyva mokytojų komanda plušėjo ir vasarą, kad progimnazijos mokiniai laisvu metu ne tik pajudėtų, bet ir žaisdami užsiimtų edukacine veikla Įkurtas erdvus, spalvingas koridorius, kuris naudingas mokinių fiziniam ugdymui, naujų patirčių įgijimui ir edukacijai. Sukurta sveika ir saugi emocinė erdvė, padedanti sutvirtėti fiziškai ir psichologiškai, skatinanti elgtis pagarbiai, sąžiningai ir sportiškai. Palipus „Sėkmės laiptais“ į antrą progimnazijos aukštą atsiveria buvusios 8 klasės mokinės Kornelijos Jurkaitytės piešinys „Daukanto keliu“, kurį ant sienos perkėlė dailės mokytoja Živilė Sabaliauskaitė. O įžengę į naująją erdvę pirmiausia mokiniai pamato pajudėti skatinančius įrenginius. Be aktyvaus sporto mokiniai turi galimybę ant edukacinių kilimų, laipiojimo sienos, dėliodami dėlionę iš 12 kubų, žvelgdami į edukacines palanges ne tik žaisti, bet ir pažinti Daukantą.

Progimnazijos bendruomenė dėkinga dalį vasaros atostogų paskyrusiai šiam projektui darbuotojų komandai: ūkio dalies vedėjai Laimutei Narvilienei, pastatų priežiūros darbininkams Stasiui Lubiui ir Elioyzui Maciui, mokytojams Reginai Katkuvienei, Marijai Narkienei, Jolantai Vainušienei, Justui Valaičiui. Kad mokiniai galėtų judėti, atrasti, išmokti, dalintis ir augti ypač daug jėgų, kūrybiškumo ir kantrybės atidavė dailės mokytoja Živilė Sabaliauskaitė.

Ši svetainė naudoja slapukus ir prašo jūsų asmeninių duomenų, kad pagerintų jūsų naršymo patirtį.
Skip to content